x
Donatie
x
Download
x
Ondersteuning
x
Forums
 
Nog een illegale cloon...
News article

We zijn gestopt met het tellen van de rip-offs, maar hier volgt een erge nieuwe: TermineXor. Het is 99% Spybot-S&D, enkel verborgen achter een andere naam en een ander icoon. Voor de rest is deze compleet identiek, net zoals onze detectiedatabase in deze illegale cloon. Ze gebruiken zelfs onze update-server, maar hebben de link voor de donatie veranderd naar hun website.

De overige 1% die bij TermineXor wordt bijgeleverd is een klein stukje malware - www.terminexor.com is geregistreerd door Flashpoint Media, Ltd., gelocaliseerd op de Bermudas. U kent dit bedrijf misschien reeds van BroadcastPC en RVP - twee malware producten.

Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik een anti-spyware applicatie heb weten stelen die daarna gebundeld wordt met spyware zelf. We zullen proberen hun website zo snel mogelijk te laten opdoeken en zien welke legale stappen we kunnen ondernemen tegen een bedrijf dat probeert de wet te omzeilen door zichzelf in het buitenland te vestigen.